top of page

Tips voor een rustige Autorit met Kinderen.

Vakanties zijn een geweldige tijd om als gezin herinneringen te maken, maar de lange autorit naar de bestemming kan soms een uitdaging zijn, vooral met jonge kinderen. Hier zijn enkele ideeën om de rit zo aangenaam mogelijk te maken voor zowel jou als de kinderen.

1. Voorbereiding is het halve werk

Voordat je vertrekt, is een goede voorbereiding cruciaal. Maak een checklist van wat je nodig hebt, inclusief snacks, drankjes, spelletjes en entertainment. Zorg ervoor dat je ook regelmatig stops inplant om de kinderen de kans te geven om hun benen te strekken en energie kwijt te raken. Ik heb bijvoorbeeld altijd een bal bij de hand zodat ze even kunnen voetballen, overgooien etc. Na 2- 2,5u stoppen geeft hier ook altijd een discussie, mijn man knalt namelijk het liefst in een keer door naar het eindpunt. Dus niet alleen die voorbereiding voor de kinderen is belangrijk, ook afstemming met een eventuele partner is fijn haha. Herken je dit?


2. Maak de reis inzichtelijk.

Zelf hang ik kaartjes op voor het aantal kilometer dat gereden moet worden. Bij ons mogen ze iedere 50km een kaartje wegpakken en zo zien ze hoelang de rit nog duurt. Werkt hier heel goed en ze zijn ook enthousiast wanneer er weer een kaartje weggehaald mag worden.


3. Creëer een comfortabele omgeving

Een comfortabele auto-omgeving kan een wereld van verschil maken. Neem kussens en dekentjes mee zodat de kinderen kunnen rusten of een dutje kunnen doen. Zorg ervoor dat de temperatuur in de auto aangenaam is en dat de kinderen gemakkelijke kleding dragen.


4. Snack tijd!

Hongerige kinderen zijn vaak chagrijnige kinderen. Zorg voor een voorraad gezonde snacks zoals fruit, groentesticks, crackers en kaas. Vermijd snoep en suikerhoudende dranken, omdat deze energiepieken kunnen veroorzaken en ze dan dus gaan stuiteren in de auto. Dit wil de natuurlijk ook voorkomen. Verdeel de snacks over de reis om de kinderen iets te geven om naar uit te kijken. Weet je welke bakken hier ideaal voor zijn, de vakken bakken van de Wibra (tegenwoordig heb je ze ook bij de action.) Verschillende maten, en af te sluiten met een deksel.
5. Entertainment is de sleutel

Zorg voor voldoende afleiding om verveling tegen te gaan. Hier zijn enkele ideeën:

  • Boeken en luisterboeken: Door lezen of luisteren naar verhalen kan de tijd sneller laten gaan.

  • Tablets: Films en educatieve spellen kunnen urenlang vermaak bieden. Zorg ervoor dat de apparaten volledig zijn opgeladen en neem een autolader mee. Een goede afwisseling tussen tablet en ander entertainment is natuurlijk wel fijn.

  • Spelletjes: Klassieke autospelletjes zoals “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”, “Bingo” of het tellen van gekleurde auto’s kunnen leuk zijn en de tijd sneller laten gaan.

  • Muziek: Maak een afspeellijst met favoriete liedjes van de kinderen en organiseer een karaokesessie.


6. Rust en ontspanning

Zorg voor rustmomenten tijdens de rit. Speel rustige muziek of gebruik een luisterboek om de kinderen te helpen ontspannen en misschien zelfs in slaap te vallen.


7. Speelgoed en knutselspullen

Kleine speelgoedjes, kleurboeken, en knutselspullen kunnen ook vermaak bieden. Zorg ervoor dat deze compact en gemakkelijk op te bergen zijn, zodat ze niet door de hele auto verspreid raken. Stickerboeken en doeboeken zijn hier favoriet onderweg.


8. Gezellige gesprekken

Gebruik de autorit om met je kinderen te praten. Vraag naar hun verwachtingen voor de vakantie, bespreek leuke herinneringen of bedenk samen verhalen. Dit versterkt niet alleen de band, maar maakt de reis ook gezelliger. Even inspiratieloos gebruik deze kletsvragen.


Tot Slot

Een lange autorit met kinderen hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Met de juiste voorbereiding en een beetje creativiteit kan de reis een plezierig onderdeel van de vakantie worden. Door aandacht te besteden aan comfort, entertainment en rust, zorg je ervoor dat iedereen in een goed humeur op de bestemming aankomt.


Veilige reis en geniet van jullie vakantie!

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page