top of page

Herinneringen

Afgelopen week viel bij ons de Kampioen (het ANWB magazine nr. 4 2022) in de brievenbus. Toen ik er een beetje doorheen bladerde viel mijn oog op een stuk over herinneringen.


Ik zal de eerste zin van het stuk even citeren; “Het zijn de dagen waarop het anders gaat dan normaal, dagen van verwondering, waarop we dingen doen die we nog nooit eerder hebben gedaan, die een plekje in ons geheugen veroveren. Ons geheugen is selectief en herinneringen aan nieuwigheden zetten zich nu eenmaal steviger vast dan een aaneenschakeling van alledaagse dingen.”


Het maken van herinneringen willen we met onze themakisten ook bereiken. Mooie herinneringen voor onze kinderen aan hun eigen kinderfeestje. Het mooiste compliment hebben we gekregen van een vriendje van Raf. Tijdens een kinderfeestje liet hij ons weten dat zijn eigen feestjes altijd heel leuk waren, maar dat de feestjes van Raf het allerleukste waren.

Wow, dat is toch geweldig om te horen!!!

Wat we in de afgelopen jaren wel geleerd hebben is dat het vaak ook de eenvoud is wat herinneringen oproept bij de kinderen. Zo hebben we tijdens het unicorn feest van Sara gekleurde pannenkoeken gemaakt, dit kon haar vriendinnetje zich een jaar later nog herinneren. Niet de hele ballonnenboog die we gemaakt hadden, niet die unicorn ballon van 1,5meter groot, nee gewoon die simpele gekleurde pannenkoeken die we gemaakt hadden.Herinneringen die we onze kinderen later willen meegeven moeten we nu maken….13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page